Home » Waterschade » Lekkage in uw vloerverwarming laten verhelpen door een loodgieter

Lekkage in uw vloerverwarming laten verhelpen door een loodgieter

Wanneer u een stijlvolle houten- of laminaatvloer in huis gebruikt, is houtrot in uw vloer een van uw grootste nachtmerries. Niet alleen is het vaak erg lastig om de planken met houtrot te herstellen, ook vindt u de oorzaak van het houtrot vaak nauwelijks met het blote oog. In veel gevallen is houtrot in uw vloer het gevolg van een lekkende leiding. Dit kan de leiding bij uw radiatoren zijn, maar ook van uw vloerverwarming. Zeker bij een lekkage rond uw vloerverwarming heeft u dit vaak pas door op het moment dat er waterschade aan uw vloeren of muren ontstaat. Reden genoeg om de kans op een lekkage in uw vloerverwarming zo klein mogelijk te maken.

Voor het schrijven van dit artikel spraken wij met een ervaren spoedloodgieter uit Delft, die ons meer kon vertellen over lekkages. Deze loodgieter raadt mensen ten zeerste aan om een vloerverwarming altijd door een specialist aan te laten leggen. Zo voorkomt u dat leidingen bijvoorbeeld niet goed op elkaar aansluiten, als gevolg waarvan er speling ontstaat. Via deze speling sijpelt het water uit de leidingen en kan het vervolgens in uw vloeren en muren trekken.

Hulp bij het verhelpen van een lekkage

Het verhelpen van een lekkage rond uw vloerverwarming begint bij het achterhalen van de bron van deze lekkage. Er zijn verschillende hulpmiddelen voor loodgieters, die het achterhalen van deze bron makkelijker moeten maken. Zo is het uitvoeren van onnodig veel hak- en breekwerk hedendaags overbodig en wordt voorkomen dat uw hele vloer moet worden opengehaald. Door voor de hulp van een spoedloodgieter te kiezen wordt u vaak dezelfde dag nog geholpen bij het oplossen van uw lekkage. Zeker wanneer uw lekkage behoorlijk groot is, kan het fijn zijn als deze zo snel mogelijk verholpen wordt. Een spoedloodgieter biedt u de hulp die u in zo’n geval wenst. Vrijwel ieder loodgietersbedrijf biedt tegenwoordig een dergelijke spoedservice aan.

Waterschade aan uw vloer verhelpen

Op het moment dat de lekkage verholpen is, kan de waterschade hersteld worden. Voor het herstel van de waterschade kunt u een timmerman inschakelen. Houd er rekening mee dat het vocht eerst uit uw woning moet zijn getrokken, alvorens u de waterschade kunt herstellen. Het verlagen van de luchtvochtigheid in huis doet u met vochtvreters en door uw woning regelmatig door te laten tochten. Pas wanneer de luchtvochtigheid sterk gedaald is, kunt u de vloer zelf repareren. Zou u de vloer eerder herstellen, dan is de kans groot dat u opnieuw te maken krijgt met houtrot door het vocht wat nog in uw woning aanwezig is.