Home » Buitenhuis » Helleborus kopen? Zo verzorg je deze plant het beste!

Helleborus kopen? Zo verzorg je deze plant het beste!

Laat de Helleborus plant je tuin opfleuren deze winter! Om ervoor te zorgen dat deze plant het mooiste bloeit, is het van belang deze goed te verzorgen. Zo geniet je optimaal van een prachtig uitzicht van je bloemen in je tuin! Lees snel verder en ontdek welke verzorging de Helleborus nodig heeft voor het beste resultaat.

Helleborus planten doe je zo

In de grauwe winter willen we er zoveel mogelijk aan doen om onze tuin er toch goed uit te laten zien. De plant Helleborus, kan hier goed aan bijdragen! Deze plant bloeit namelijk ook in de koude winter. Deze plant wortelt diep, zorg dus dat er genoeg ruimte hiervoor is tijdens het planten. Daarnaast is het ook van belang aandacht te besteden aan de plek waar de Helleborus wordt geplant. Deze bloeit namelijk het beste wanneer deze op een plek met halfschaduw of volledige schaduw staat. In de zomer heeft een beschutte plek waar geen schaduw komt de voorkeur voor een optimale bloei. De Helleborus kan de zon in de winter wel verdragen.

Denk na over de plaats

De plek waar de Helleborus komt te staan, is dus belangrijk. Bovendien houdt de Helleborus er ook niet van om te verhuizen. Zodoende is het nog belangrijker om hier goed over na te denken. Wanneer de plant toch moet verhuizen, zorg er dan voor dat dit gepaard gaat met een grote wortelkluit. Een Helleborus kopen vergt zodoende een aantal aandachtspunten.

Verzorg de plant goed

De Helleborus kopen en verzorgen! Bijna elke plant heeft verzorging nodig om overeind te blijven staan. De Helleborus kan in het voorjaar wat organische meststoffen of compost gebruiken. Het kan voorkomen dat er zwarte plekken op de blaadjes ontstaan. Deze plekken kun je gewoon wegknippen uit de blaadjes, vervolgens zorgt dit ervoor dat de plant beter kan uitkomen!