Home » Binnenhuis » Fotolijst kopen online populairder dan ooit

Fotolijst kopen online populairder dan ooit

En toen was het weer tijd voor mijn maandelijkse uitstapje naar een ander onderwerp in mijn blog op Floor Concepts. Negen van de tien keer schrijf ik over vloeren en alles wat daar bij komt kijken. Maar eens in de maand dus over iets anders. Ditmaal ga ik het hebben over, je raadt het nooit, fotolijstjes. Een onderzoek wees laatst namelijk uit dat fotolijstjes kopen online populairder is dan ooit. Dat vraagt om een toelichting.

Fotolijst kopen online

Een fotolijst kopen online is dus iets wat steeds meer mensen doen (of hetzelfde aantal mensen kiest er voor om nog meer fotolijsten aan te schaffen, maar die kans acht ik eerlijk gezegd niet zo groot). Hoe komt dat? Komt dat doordat het via een webshop met fotolijsten goedkoper is? Of liggen er andere redenen aan ten grondslag? Ik neig naar dat laatste.

Eigen onderzoek

Ik ben zelf eens op onderzoek uitgegaan, al mag het woord onderzoek misschien niet gebruikt worden. In mijn omgeving heb ik gefilosofeerd met wat mensen die werkzaam zijn in de internetbranche. Uiteraard snappen zij de stap die steeds meer mensen maken richting het online shoppen. Maar waarom worden boodschappen nog wel in de supermarkten gedaan en worden fotolijsten massaal aangeschaft via het wereld wijde web?

De conclusies

De belangrijkste conclusie: gemak dient de mens en bij een arbitrair product als een fotolijstje is het logisch dat mensen kiezen voor het online shoppen. Dat ligt anders bij een specifieker product. Dan kiezen mensen er nog wel massaal voor om het product eerst uit te proberen, te voelen of te proeven. Een fotolijst kopen online valt dus in de categorie arbitrair, omdat een fotolijst bijvoorbeeld geen verborgen gebreken kent. Ook is het zo dat je weet hoe hout voelt en werkt, dus als er gesproken wordt over een houten fotolijst, heb jij een beeld van die lijst.