Home » Binnenhuis » Een goedkope cv ketel: niet doen

Een goedkope cv ketel: niet doen

cvketel1Wij Nederlanders zijn natuurlijk een beetje van de korting en goedkope producten. Hoe fijn is het om een mooie jas te kopen die ook nog eens vijftig procent afgeprijsd is? En hoe blij zijn we als we met een voucher korting krijgen op een cocktail in een uitgaansgelegenheid? Toch is het niet altijd handig om voor de goedkoopste oplossing te gaan. Neem een goedkope cv ketel. Een vriend van mij dacht ook daar een goede slag mee te slaan. Hij kwam echter bedrogen uit. Zijn verhaal lees je in deze blog.

Goedkope cv ketel

Zoals de titel van deze alinea luidt, goedkope cv ketel, stond een bepaalde cv ketel aan geprijsd op het wereld wijde web. Niet dat deze ketel tweedehands was, maar de prijs die mijn vriend moest betalen, deed dat wel vermoeden. Toch besloot hij om deze goedkope cv ketel, aangeboden door een bedrijf en dus niet door een privépersoon, aan te schaffen.

Installatie

Het bedrijf waar de cv ketel gekocht was, kwam de ketel zelfs bij hem thuis installeren. Een dienst waarvoor mijn vriend slechts een minimale bijdrage moest betalen. In eerste instantie was hij dan ook blij met zijn keuze voor de goedkope cv ketel, maar na een klein jaar begon het ge√ętter. De cv ketel, overigens van een onbekend merk, begon kuren te vertonen en de organisatie waar hij de ketel gekocht had, was in geen velden of wegen te bekennen. Mijn vriend heeft het nog een jaar aangekeken, maar koos er onlangs voor om een nieuwe cv ketel, nu wel van een merk, aan te schaffen.

Wijze les

Een wijze les dus. Niet alleen voor mijn vriend, maar ook voor alle andere mensen die deze blog lezen. Natuurlijk is het fijn om iets in de aanbieding te kopen en om iets aan te schaffen dat niet zoveel geld kost, maar bij het kopen van een cv ketel is kwaliteit net even wat belangrijker dan een eenmalige, lagere prijs.