Home » Vloer » Begin altijd met een vloer!

Begin altijd met een vloer!

Wanneer je een nieuw pand hebt aangeschaft, of een pand wilt renoveren zijn er veel dingen waar je aan moet denken. Of dit nu jouw huis wordt, een opslagruimte, een kantoor of een winkel, de inrichting is erg belangrijk en kan veel tijd vergen.

Factoren in de afweging van inrichting

Natuurlijk moet de inrichting van jouw nieuwe huis of kantoor mooi zijn. Maar dit is zeker niet het enige criterium dat je mee moet nemen in de afweging voor meubels, kleuren, de vloer en indeling. De door jou gekozen inrichting moet ook passen bij de functie die een bepaalde ruimte gaat vervullen. Zo past niet ieder materiaal bij iedere functie. Naast functionaliteit is prijs ook belangrijk, en dit hangt uiteraard af van je te besteden budget.

Waar begin je?

Bij het inrichten van jouw kantoor, winkel of huis kun je het beste beginnen met de basis: de vloer. Afhankelijk van jouw budget, wat je mooi vindt en welke functie de kamer gaat vervullen kan je veel kanten op met projectvloeren. Zo zijn er PVC vloeren voor mensen die iets moois voor een relatief lage prijs willen. Tapijt voor mensen die graag zonder schoenen rondlopen, marmoleum voor een erg chique uitstraling of bijvoorbeeld laminaat.

Het leggen van de vloer

Ook hangt het leggen van de vloer af van welke projectstoffering je ook kiest. Sommige vloeren als kliklaminaat kun je als je een beetje handig bent zelf leggen. Zo bespaar je veel geld. Of je kunt kiezen voor een legservice die jouw project decor laat stralen, en je verzekert van een mooi resultaat.

En dan?

Na het kiezen van de vloer kun je gaan na denken over het type meubilair dat bij jou past, en hoe je de ruimte dan dus wilt inrichten. Zo begint jouw pand echt al vorm te krijgen. Succes!